طرح توجیهی سفره خانه سنتی

پذیرایی از میهمان از ویژگی های منحصر به فرد ایرانیان نزد مردمان سایر اقوام و ملل است و مردم ایران برای احترام به میهمان خود روش های گوناگون را در سفره آرایی، چیدمان و پذیرایی تجربه کرده اند. طبع ایرانی نیز با هنر معماری و ترکیب رنگ های مختلف سپس بره گیری از نما های دوره های قدیمی ایران منجر به ایجاد فضاهایی به نام سفره خانه سنتی شده است. طرح توجیهی سفره خانه سنتی نیز برای آن دسته از کسانی است که به دنبال احداث یک واحد همراه با دریافت مجوز هستند.

فضایی که با طبخ و عرضه غذاهای سنتی ایرانی و گاها قهوه و شاهنامه خوانی میتواند علاوه بر احیای میراث سنتی ایرانی، حفظ و اشاعه آن برای افراد جذابیت داشته باشد، توسط سفره خانه های سنتی امروزه میسر شده است. در این سفره خانه های سنتی با:

  • در نظر گرفتن یک فضای سبز حاوی گل و گلدان های زیبا و جوی آب در آن
  • در نظر گرفتن یک محوطه مجهز به آلاچیق و تخت های سنتی چوبی
  • ارائه خدمات انواع نوشیدنی از جمله چای،قهوه و .
  • ارائه قلیان

از میهمانان پذیرایی می شود.

هیچ لذتی با خوردن غذا کنار آب و زیر درختان و در کنار خانواده برابری نمی کند. کشورمان ایران، به دلیل ظرفیت بالای مکان های خوش آب و هوا، پتانسیل احداث سفره خانه های سنتی را داراست، از طرفی امروزه صنعتی شدن زندگی شهری و شرایط تحت کاری و فشار ها و تنش های مربوطه، بیش از پیش بر اهمیت گردش و تفریح افزوده است.

سبک غذاهایی که در این سفره خانه ها سرو می شود معمولا سنتی است، نوشیدنی ها حال و هوای محلی دارند، مهمانان در محیطی مشابه فرهنگ آن منطقه پذیرایی می شوند، کارکنان آموزش های متفاوت می بینند و با لباس محلی معمولا خدمت رسانی می کنند، محیط بسیار با صفا و دوستانه است، فضای بیرونی اغلب دارند و در برخی از  این مکان ها به جای میز و صندلی مهمان بر روی تخت، فرش و یا زمین می نشیند و سر سفره غذا میل می کند.

در نتیجه طبخ غذاهای سنتی و چایی و گاها قهوه به همراه برخی از نوشیدنی های فصلی و غذاهای سنتی و فصلی از ویژگی ها آشکار سفره خانه ها است و با استقبال خوبی از سوی گردشگران داخلی و خارجی رو به رو شده است.

اجرای طرح توجیهی سفره خانه سنتی نه تنها مزایای احداث رستوران را داراست، بلکه مزایای یک مرکز تفریحی و گردشگری را نیز دارد، از طرفی معمولا هزینه احداث سفره خانه سنتی نسبت به هزینه احداث رستوران ها به مراتب کمتر می باشد اما می تواند سودآوری و بازدهی برابر با یک رستوران را داشته باشد، لذا طرح های سفره خانه های سنتی و متعاقبا احداث سفره خانه های سنتی میتواند باعث جذب گردشگر و سبب شناخت بیشتر هویت ایرانی و اشنایی با مرام و مسلک مردم در روزگار قدیم گردد.

برای این منظور باید ابتدا طرح و برنامه اولیه خود را ایجاد کنید و متناسب با آن و شرایط محیطی و اقلیمی، دکوراسیون سفره خانه سنتی خود را ایجاد کنید.

بررسی های فنی طرح توجیهی سفره خانه سنتی

موقعیت زمین سفره خانه:

زمین باید در نواحی خدماتی، تجاری و مسکونی طرح تفصیلی شهر ها باشد.

مکان و موقعیت سفره خانه:

باید دور از مراکز تولید سر و صدا و تاسیساتی نظیر مراکز آموزش نظامی، بیمارستان ها، تعمیر گاه های بزرگ، مدارس و پمپ بنزین باشد. در صورت موافقت سازمان میراث فرهنگی و وجود فضاهای ضروری لازم، با حفظ امانت داری و رعایت اصول نگهداری ، طبق نظر سازمان ذیربط می توان از ساختمان های تاریخی کاروانسراها، قلا و کاخ ها به عنوان سفره خانه استفاده نمود.

زیر بنای سفره خانه:

حداقل مجموع زیر بنای کلیه فضاهای فیزیکی سفره خانه شامل (شامل سالن پذیرایی، آشپز خانه، فیلتر بین سالن و آشپز خانه، آبدار خانه، انبار مواد مصرفی، سرد خانه ها، ظرفشویی، لاکر کارکنان، اتاقک البسهمهمانان، دفتر مدیر سفره خانه، سرویس های بهداشتی عمومی، نماز خانه، موتور خانه و پارکینگ سفره خانه)، برای سفره خانه های درجه ۱ و ۲ و ۳ به ترتیب برابر است با: ۵۰۰ متر مربع، ۴۰۰ متر مربع و ۳۰۰ متر مربع

دسترسی به خیابان و عرض گذر:

سفره خانه باید دسترسی مستقیم به خیابان یا کوچه داشته و عرض گذر خیابان نباید کمتر از ۱۲ متر باشد. سفره خانه های در دست تخریب و بازسازی، با عرض گذر موجود مورد تایید می باشد

نمای ساختمان سفره خانه:

نمای ساختمان سفره خانه متناسب با درجه آن ، باید کاملا از تزئینات معماری سنتی ایرانی و با استفاده از انواع کاشی و آجر نما، به صورت کاشی کاری هفت رنگ و معرق طوری طراحی شودکه با سر درب و درب ورودی هماهنگی لازم را داشته باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا